40 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ CHEF ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΑΛΚΙΔΗ | ΤΟ ESTIATORIA.GR ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΠΙΕΡΙΑΣ!

Ο Νικόλαος Χαλκίδης έχει το εστιατόριό του στον Μακρύγιαλο Πιερίας και δημιουργεί υψηλή γαστρονομία με εξειδίκευση στα θαλασσινά. Το Estiatoria.gr επισκέφθηκε τον πρόσφατα βραβευμένο chef με το “Χρυσό Μετάλλιο Αξίας” Gold Medal of Honor 2023 του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB, με σκοπό να ανακαλύψει τις ιδιαίτερες δημιουργίες του. Το πανέμορφο εστιατόριό του “Ακρογιάλι” στον Μακρύγιαλο Πιερίας αποτελεί πόλο έλξης για το ελληνικό και ξένο κοινό, φίλων της αυθεντικής θαλασσινής κουζίνας. Όπως μας ανέλυσε ο chef, δημιουργεί 40 διαφορετικά πιάτα με βάση τα μύδια! Πρόκειται για ένα γαστρονομικό επίτευγμα που απαιτεί γνώση και εμπειρία ετών… Ο Νικόλαος Χαλκίδης από πολύ νωρίς, σχεδόν από τα παιδικά του χρόνια στην κουζίνα, αγάπησε την αξία των υλικών και τα αρώματα των θησαυρών της θάλασσας! Σήμερα μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στην μαγειρική, συντηρεί την κουλτούρα του τόπου του και βάζει έναν λίθο στο οικοδόμημα της ελληνικής γαστρονομίας!

Όπως αναφέρει ο ίδιος “Χρησιμοποιώ ντόπιες ύλες, τοπικά κρασιά και τα ψάρια και τα θαλασσινά επιλέγονται με πολύ αυστηρά κριτήρια…” ” Ο κόσμος, αρκετός και από το εξωτερικό απολαμβάνει στο “Ακρογιάλι” μας γεύσεις σπάνιες, οι οποίες τους αφήνουν υπέροχες μνήμες με άρωμα Ελλάδας…”


Σχετικά με την βράβευσή του με το “Χρυσό Μετάλλιο Αξίας” Gold Medal of Honor 2023 του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB, ένα σήμα με βαθιά νοηματική αξία για τον Έλληνα chef και τον ρόλο του στην βιωσιμότητα της ελληνικής γαστρονομίας με φόντο τον ίδιο τον πολιτισμό μας, ο Νικόλαος Χαλκίδης δήλωσε “Πρόκειται για μια ισχυρή διάκριση, μια πιστοποίηση που επιστεγάζει την προσπάθειά ζωής μου να προσφέρω στον κόσμο αυθεντικές γεύσεις. Αισθάνομαι υπερήφανος που διαμέσου του σήματος αυτού μπορώ να εκφράζω όλα εκείνα που κάνουν τον τόπο μας να ξεχωρίζει, όπως είναι η φιλοξενία και ο ποιοτικός τρόπος ζωής. Να υποστηρίζω τα ελληνικά προϊόντα και να διαιωνίζω τις τοπικές γεύσεις!”

Chef Νικόλαος Χαλκίδης