CHEF ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ | ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ FARM TO TABLE ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ! | ΤΟ ESTIATORIA.GR ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΗΛΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ & ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ GOURMET ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ CHEF, ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ!
Το Estiatoria.gr βρέθηκε στο οικολογικό χωριό Μηλιά στα ορεινά της Κισσάμου, μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά. Εκεί, βρίσκεται το Miliarestaurant του chef Βασίλη Μακράκη. Η Μηλιά πλέον έχει κερδίσει επάξια τη φήμη του πιο σπάνιου χωριού της Ελλάδας και επιβραβεύεται από το Lonely Planet ως ένα από τα 50 μαγικά μέρη της Ευρώπης που κάποιος πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε. Πρόκειται για έναν οικισμό που αναβιώθηκε σύμφωνα με τα οικιστικά πρότυπα του 15ου αιώνα! Επομένως, η τεχνολογία περιορίζεται μόνο στην επικοινωνία του internet με όλα τα υπόλοιπα να παραμένουν όπως άλλοτε, με μηδαμινή παρεμβολή στο περιβάλλον…
ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ & FARM TO TABLE
Μιλώντας για farm to table στην Κρήτη και ειδικά στο χωριό Μηλιά τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι ο όρος καταλαμβάνει το 100% της σημασίας του… Όπως μας δήλωσε ο βραβευμένος chef Βασίλης Μακράκης, η φιλοσοφία προϋπήρχε της επινόησης του συγκεκριμένου όρου στο εστιατόριό του και αποτελεί τρόπο ζωής. Φυσικά, στο Miliarestaurant έχουμε gourmet farm to table, κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο η κρητική γαστρονομία ακολουθεί το “πράσινο μονοπάτι”, αλλά εκφράζεται από υψηλή γαστρονομία!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ
Πίτες, ψωμί και παξιμάδι παρασκευάζονται και ψήνονται στον ξυλόφουρνό μας, αναφέρει ο Βασίλης Μακράκης. Ακολουθούν τα ραβιόλια, οι πίκλες, τα καπνιστά κρέατα, τα παγωτά, τα γλυκά και οι μαρμελάδες! Δεν θα μπορούσε να λείπει και το κρασί με ιδιόκτητη ετικέτα της «Makrakiswines» με 10 ετικέτες στο σύνολο σε λευκό, ροζέ, κόκκινο ακόμα και ρετσίνα!
«Όσον αφορά στην εποχικότητα και τοπικότητα των προϊόντων, δίνεται ιδιαίτερη βάση στον τομέα αυτόν, με αξιοποίηση τόσο δικών μας τοπικών προϊόντων (φρούτα , λαχανικά, τυριά, κατσίκια, κουνέλια, κοτόπουλα & χοιρινά) όσο και από τις γύρω περιοχές…»
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ & ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF
Το Miliarestaurant έχει βραβευτεί και πιστοποιηθεί για 2 συνεχόμενες χρονιές με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ® AUTHENTIC GREEK CUISINE AWARDS – GOLD AWARD 2023 – 2024 από τον παγκόσμιο οργανισμό του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB και έχει κερδίσει Χρυσή Υποψηφιότητα σαν «BEST FARM TO TABLE RESTAURANT IN CRETE» στον Πανελλαδικό θεσμό βραβείων Ποιότητας & Γεύσης των Estiatoria.gr Golden Awards® 2024.
O Βασίλης Μακράκης έχει βραβευτεί για την προσφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία με το GOLD MEDAL OF HONOR by GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ 2023” του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο “Golden Kouros Emblem”!
Το Miliarestaurant πρωτοπορεί σε μια εποχή που οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από νέες αξίες, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και η αειφορία με την δεύτερη έννοια να υπόσχεται να προσφέρει όλα τα καλά της ελληνικής γης και στις επόμενες γενιές. Έτσι το Miliarestaurant προσφέρει μια σύγχρονη κουζίνα ποικίλων απόψεων με την σύγχρονη ματιά του Chef Βασίλη Μακράκη, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του και την επιτυχημένη επαγγελματική του καριέρα, στην διατήρηση της παράδοσης και την ενίσχυση των τοπικών κρητικών προϊόντων μέσα σε ένα μενού με υψηλές αξίες. Οι local συνταγές είναι εκεί και τα φρέσκα υλικά στα χέρια του βραβευμένου chef μετατρέπονται σε gourmet δημιουργίες, οι οποίες κουβαλάνε όλη την ομορφιά και την αυθεντικότητα της Κρήτης! Σήμερα θεωρείται ένας γαστρονομικός προορισμός και ένα βραβευμένο σημείο συνάντησης υψηλής γαστρονομίας και ευφυών γευστικών συνδυασμών με «κεκτημένα» που έρχονται να μεταφέρουν το υγιές παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.
Chef Βασίλης Μακράκης. Αποτελεί μέλος του παγκόσμιου οργανισμού GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB που διενεργεί επίσημα με σκοπό την διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων στον παγκόσμιο χάρτη. Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1994. Από μικρή ηλικία βρισκόταν στον οικογενειακό εστιατόριο απ’ όπου ξεκίνησαν τα πρώτα του ερεθίσματα με την μαγειρική. Σπούδασε μαγειρική αλλά και ζαχαροπλαστική αρτοποιία, ακολούθησε πολυάριθμα masterclass, εργάστηκε σε κορυφαία εστιατόρια της χώρας και σαν οινολόγος θέτει τα θεμέλια του για ένα λαμπρό μέλλον. Έτσι, έχοντας πάρει στις αποσκευές του αρκετές γνώσεις από καταξιωμένους ανθρώπους επέστρεψε στον τόπο του απ’ όπου είχε τα πρώτα του ερεθίσματα στην γαστρονομία. Ο ρόλος του κρίνεται ως σημαντικός και παραδειγματικός τόσο για τον οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB όσο και για τον ελληνικό πολιτισμό ως αναβιωτής και διατηρητής του ελληνικού τρόπου ζωής και της τοπικής κληρονομιάς.
Παρφέ από θυμαρίσιο μέλι, πραλίνα αμυγδάλου λευκή σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι
Κρητικό λυχναράκι γεμιστό με κρέμα αμυγδάλου και μυζήθρα, αφρό κανέλας, κορόμηλα και παγωτό γύρη
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ MILIARESTAURANT ΕΔΩ