«Tο πιο ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας, Alpino Cucina Italiana, σας προσκαλεί να δοκιμάσετε το ανανεωμένο του μενού, με αφορμή τα 44α γενέθλια του»
Τα εστιατόρια Alpino Cucina Italiana μας υποδέχονται, για τη σεζόν 2016-2017, με νέο μενού που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με δύο Χρυσούς Σκούφους, executive chef, Mauro Peressini. Ο Mauro ανανεώνει την ήδη επιτυχημένη κουζίνα του Alpino, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα κι όχι μόνο.
Εδώ και 44 χρόνια το Alpino Cucina Italiana στο Παλαιό Φάληρο έχει κερδίσει τον τίτλο ενός από τα πιο ιστορικά εστιατόρια των Αθηνών, ενώ πρόσφατα οι φίλοι της ιταλικής κουζίνας απέκτησαν ένα νέο στέκι, στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι.
Η ομάδα των Alpino Cucina Italiana δίνει βάση στις αγνές πρώτες ύλες, στα φρέσκα υλικά, στην άψογη εξυπηρέτηση των πελατών και στη ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου. Η διακόσμηση και η αισθητική στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου, παραπέμπουν στο μοντέρνο Μιλάνο, ενώ το Χαλάνδρι δέχεται επιρροές από την φινετσάτη Φλωρεντία. Ο συνδυασμός της ατμοσφαιρικής μουσικής, των επιλεγμένων κρασιών του καταλόγου και των αυθεντικών ιταλικών, old time classic αλλά και avante garde πιάτων, δίνουν έναν εκλεπτυσμένο αέρα στο δείπνο σας.
Ο chef Mauro Peressini αφήνει το δημιουργικό του αποτύπωμα στο ανανεωμένο μενού “Sapori e Saperi”, συνδέοντας την ιταλική κουζίνα, με στοιχεία της ελληνικής διατροφής, με απέριττη φυσικότητα. Ο chef μας προτείνει να δοκιμάσουμε το Flan μανιταριών, το Vitello Tonnato, το Ossobuco, το Σπανάκι Ricotta και τα Σκαλοπίνια a la Romana.
Τα εστιατόρια Alpino Cucina Italiana είναι ιδανική επιλογή για επίσημα ή prive γεύματα, επαγγελματικές συναντήσεις, εταιρικές εκδηλώσεις ή ένα ρομαντικό δείπνο. Το γαστρονομικό μας ταξίδι στην ιταλική κουζίνα συμπληρώνουν τα ολόφρεσκα επιδόρπια, καθώς και ο αρωματικός espresso, που επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα ενός τυπικού ιταλικού δείπνου. Τα Alpino CucinaItaliana είναι οι must γευστικοί Προορισμοί της πόλης που σίγουρα θα σας κατακτήσουν!
Chef: MauroPeressini
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:
O chef Mauro Peressini εργάζεται εδώ και 20 χρόνια ως αρχιμάγειρας σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και της Ιταλίας. Για δύο χρονιές, το 2006 και το 2007, βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για την δημιουργική του κουζίνα στο εστιατόριο “CIBUS” στην Αίγλη Ζαππείου. Φέτος ο Mauro Peressini αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας των εστιατορίων Alpino, δημιουργώντας μια νέα κάρτα, με άρωμα Ιταλίας, πάντα σε συνδυασμό με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Ο chef έχει συνθέσει το μενού «Sapori e Saperi», αντιπροσωπευτικό του ύφους του εστιατορίου αλλά και του χαρακτήρα του.
► ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ AL PINO ΕΔΩ