ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΣ: Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ «LUXURY YACHTING» ΜΕ ΤΗΝ “CONSULTING” ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ – ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Θέτει Νέα Πρότυπα στο Luxury Yachting και Βραβεύεται με Golden Plate™ 2026 ως Κορυφαία Εταιρία Consulting της Χρονιάς
Ο Chef Γιάννης Λίνας, με τη μοναδική του τεχνική και την αδιαμφισβήτητη εξειδίκευση στον τομέα του luxury yachting, είναι ο πρώτος που έφερε την υψηλή γαστρονομία στον κόσμο των πολυτελών θαλαμηγών. Πρωτοπόρος στην εφαρμογή της σύγχρονης μαγειρικής τέχνης στα πολυτελή γιοτ, ο Λίνας δεν περιορίζεται απλά σε αυτήν—δημιουργεί γευστικές εμπειρίες που εκπλήσσουν, ικανοποιούν και συναρπάζουν τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες του κόσμου.
Με συνεχή παρουσία σε διεθνή σεμινάρια και κορυφαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις, ο Γιάννης Λίνας είναι αναγνωρισμένος ως ο κατεξοχήν ειδικός του chef yachting, μετατρέποντας κάθε γεύμα σε τέχνη, απόλυτα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της πολυτελούς θαλάσσιας εμπειρίας.
Ο Executive Chef Γιάννης Λίνας – Food Industry Consultant: Ο Σύμβουλος Γαστρονομίας της Τουριστικής Βιομηχανίας
Εκτός από την καλλιέργεια του προσωπικού του γαστρονομικού στυλ, ο Chef Λίνας προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του και ως consultant chef στον τουριστικό τομέα, συνεργαζόμενος με κορυφαίες μονάδες εστίασης και ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Η στρατηγική του καθοδήγηση βοηθά τις τουριστικές επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν την ποιότητα των γαστρονομικών τους υπηρεσιών, δημιουργώντας γεύσεις που είναι αναπόσπαστο μέρος της μοναδικής εμπειρίας του πελάτη.
Αλλεπάλληλες επίσημες διακρίσεις – Πρόσωπο της Χρονιάς για την Ελληνική Γαστρονομία
Έχοντας αποσπάσει αλλεπάλληλες διακρίσεις Golden Plate™, Χρυσά Μετάλλια Αξίας όπως και τίτλους Chef of the Year, για την χρονιά 2026 έλαβε τις παρακάτω σημαντικές διακρίσεις: Πρόσωπο της Χρονιάς για την Ελληνική Γαστρονομία (ανάμεσα σε άλλους αξιόλογους συναδέλφους που απέσπασαν τον ίδιο τίτλο), Χρυσό Πιάτο – Golden Plate™ για την εταιρία του consulting ως «Best Consulting of the Year 2026» καθώς και «Chef of the Year 2026». Την υπογραφή των υψηλών αυτών επίσημων διακρίσεων βάζει ο αναγνωρισμένος παγκόσμιος οργανισμός με επίσημο σήμα πιστοποίησης από το κράτος, GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB.
Με έμφαση στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνικών και την αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, ο Γιάννης Λίνας έχει καταφέρει να διαφοροποιήσει τις μονάδες στις οποίες συνεργάζεται, ανεβάζοντας τον πήχη της τουριστικής γαστρονομίας σε διεθνές επίπεδο.
“Η γαστρονομία δεν είναι απλώς για μένα μια διαδικασία μαγειρικής, αλλά μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την τέχνη με την υψηλή ποιότητα. Στον κόσμο του luxury yachting, η κάθε γεύση είναι μια απόλυτη δημιουργία, που συμβαδίζει με την πολυτέλεια και την αίσθηση του μοναδικού.” — Chef Γιάννης Λίνας
Μετά από πολλές επιτυχίες και διεθνή αναγνώριση, ο Chef Γιάννης Λίνας συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του στο παγκόσμιο γαστρονομικό σκηνικό, με το όραμα να επεκτείνει τις καινοτόμες γαστρονομικές του προσεγγίσεις τόσο στο luxury yachting όσο και στον τουριστικό τομέα γενικότερα.
Θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο συνέδριο του Greek Taste Beyond Borders GTBB στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 21 Απριλίου του 2026. https://www.greektastebeyondborders.com/international-conference-by-greek-taste-beyond-borders-gtbb-2026/



