HIPPOCAMPUS – PORTO HELI | SEAFOOD LOVERS | SIGNATURE DISHES ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤO ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΟΛH #Exclusive by Estiatoria.gr
Το team γευσιγνωσίας του Estiatoria.gr επισκέφθηκε το φημισμένο εστιατόριο Hippocampus του βραβευμένου σεφ Γιώργου Κορολή που φέρει τον επίσημο τίτλο Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® 2022 Ambassador for Greek Gastronomy® του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders GTBB®.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην καρδιά του Πόρτο Χελίου και φιλοξενεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο!
Ο Γιώργος Κορολής έχει καταφέρει κι έχει γίνει το εστιατόριό του ένας παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός που φιλεύει τους “καλεσμένους του” με μοναδικές γεύσεις με επίκεντρο την θάλασσα & την ελληνική δημιουργική γαστρονομία.
Ο κοσμογυρισμένος σεφ έχοντας αφιερώσει τη ζωή του ταξιδεύοντας και γνωρίζοντας γαστρονομικές κουλτούρες σε όλο τον κόσμο, κατάφερε και πάντρεψε τα ελληνικά προϊόντα με μοναδικές συνταγές του, εμπνευσμένες από τον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό.
Επίσης, να σας αναφέρουμε ότι είναι λάτρης και βαθιά γνωστής της ασιατικής κουζίνας.
Η εμπειρία του team του Estiatoria.gr ήταν η εξής:
Δειπνήσαμε σε ενα μαγευτικό περιβάλλον με καλαίσθητο φωτισμό ανάμεσα σε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα με φόντο το κοσμοπολίτικο λιμάνι του Πόρτο Χελίου. Ξεκινήσαμε με την δροσερή σαλάτα με ντοματίνια Άργους με εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο Κρανιδίου, ανάρπαστο σεβίτσε τσιπούρας , ένα γευστικότατο ταρτάρ τόνου, tuna tataki και το εντυπωσιακό new style sashimi with salmon και καταπληκτικές ψητές γαρίδες .Ακολούθησε το crispy tiger με γαρίδα tempura, με αγγούρι, πορτοκαλί αυγά χελιδονόψαρου (όπως προαναφέραμε ο σεφ είναι expert & της Asian cuisine).
H φιλοσοφία του team του Estiatoria.gr είναι τα κυρίως πιάτα να μπαίνουν πάντοτε στη μέση κι έτσι συνεχίστηκε η γευστική δοκιμή με τις εξής σπεσιαλιτέ:
Μαύρη καρμπονάρα με σαλάμι Λευκάδας, γαρίδες , φρέσκο σολομό και καπνιστό αυγοτάραχο Μεσολογγίου, παραδοσιακές γκόγκες Ναυπλίου με μπίσκ καραβίδας και πούδρα αχινού – ένα must πιάτο για εκείνους που ψάχνουν την απόλυτη γεύση , σφυρίδα με σάλτσα χαλαπένιος με πουρέ λευκού καρότου. Ξεχωριστή νοστιμιά το γιουβέτσι φαγκρί με μύδια αλλά και το μυλοκόπι αυγολέμονο με μαύρες φακές σαλάτα και γκρεμολάτα .
Το δείπνο συνοδεύτηκε με την γλυκόπιοτη μαλαγουζιά από τον τοπικό παραγωγό Κοντοβράκη που διαθέτει ένα επισκέψιμο οινοποιείο στο Κρανίδι Αργολίδος.
Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, η πλούσια γκάμα ελληνικών μικρών παραγωγών & ξένων οίνων από όλο τον κόσμο.
Ισορροπημένες γεύσεις, μοναδικό ευχάριστο περιβάλλον, χαμογελαστό service και φυσικά επίλεκτα αυθεντικά προϊόντα που ταξιδεύουν τον δοκιμαστή σε απάτητα γαστρονομικά μονοπάτια με δυνατές γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο!
Καλή απόλαυση σε αυτούς που θα το επισκεφτούν!
Hippocampus Restaurant – Ευαγγελίστριας 16, Πόρτο Χέλι, Αργολίδα – Τ.Κ.: 21300 Τηλέφωνο: 2754053206