ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ | Ο ΞΑΚΟΥΣΤΟΣ CHEF ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟΣ “ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ®” ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 2025 ΑΠΟ ΤΟΝ GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB
Τα μοναδικά και πλούσια προϊόντα της Ηπείρου πάντα μάγευαν τον Ανδρέα Γεωργούλη, έναν chef που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας και του τόπου του, ο οποίος βρίθει πολιτιστικού πλούτου. Η βάση του είναι τα όμορφα Ιωάννινα, από όπου κατευθύνει την κουζίνα, πάντα υψηλών απαιτήσεων, τριών εστιατορίων. Στόχος του καταξιωμένου chef να μεταβιβάζει στον κόσμο και ιδιαίτερα στο τουριστικό κοινό την ιδεολογία της ελληνικής κουζίνας και την μεγάλη αξία των τοπικών προϊόντων, που στα χέρια του μεταμορφώνονται στις πιο ελκυστικές και άριστες δημιουργίες! Μάλιστα ο Ανδρέας Γεωργούλης διοχετεύει τις γνώσεις του και τις πολύτιμες συνταγές του σε εστιατόρια του εξωτερικού σαν professional consultant, με τον τρόπο αυτόν βάζει το δικό του λιθαράκι στην εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.
Ο παγκόσμιος οργανισμός GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB (επίσημο σήμα πιστοποίησης από το κράτος) πιστοποίησε τον Ανδρέα Γεωργούλη με τον επίσημο τίτλο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ® ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 2025 AMBASSADOR FOR GREEK GASTRONOMY®, έναν τίτλο που λίγοι αποκτούν δεδομένου ότι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις είναι εξαιρετικά απαιτητικά και προσμετράται εκτός άλλων η επαγγελματική πορεία, το όραμα και το ήθος.
Το Estiatoriagr ανέλαβε τη δημοσίευση του σημαντικού αυτού γεγονότος της πιστοποίησης του chef Ανδρέα Γεωργούλη, προσθέτοντας στην επιτυχία του chef το nomination για το GOLDEN PLATE™ Award of Quality & Taste 2025 των Estiatoria gr Golden Awards® στο IL CASTELLO, εστιατόριο του Ανδρέα Γεωργούλη, το οποίο βρίσκεται στο Κάστρο Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα απίστευτο εστιατόριο με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σημείο υψηλής γαστρονομίας για την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων.
Στο ερώτημα του Estiatoria gr, πως ο Ανδρέας Γεωργούλης αντιλαμβάνεται την σύγχρονη γαστρονομία από την δική του οπτική; Απάντησε:
“Η Ήπειρος για μένα είναι η πατρίδα μου, η γη που με μεγάλωσε με τα πολύτιμα προϊόντα της, τα gourmet τυριά, οι οίνοι, τα ποιοτικά κρέατα αλλά και μια πληρώθα προϊόντων που αισθάνομαι την ανάγκη να αναδείξω μέσα από τις συνταγές μου, με απώτερο στόχο να χαρίσω στον κόσμο όμορφες εμπειρίες! Οι συνταγές μου είναι εκσυγχρονισμένες με τον όρο του contemporary και βασίζονται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και στην ιδιαίτερη μεταχείρισή τους. Κάθε πιάτο εκφράζει τον πλούτο της πρώτης ύλης μέσα από την δημιουργική φαντασία, πρόκειται για μια αληθινή τέχνη και ο κόσμος το εκτιμά ιδιαίτερα.”