ΜΕ ΤΟΝ “CHEF GREG” ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ “ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ” ΤΟΥ SUSHI ΚΑΙ ΤΩΝ SUSHI MASTERS | Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ
O κατά κόσμον «Chef Greg» Γρηγόρης Αποστόλου είναι ένας Έλληνας Sushi Master που κατάφερε να κατανοήσει και να εφαρμόσει τις ιαπωνικές τεχνικές στο πιο εξειδικευμένο είδος κουζίνας, αυτό του Sushi.
Το Estiatoria gr ανέλαβε να φέρει στην επιφάνεια των διακριθέντων πιστοποιημένων (officially certified) επαγγελματιών, υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB, έναν ακόμα νέο σε ηλικία καταξιωμένο και πολλά υποσχόμενο για το μέλλον Head Chef, τον Γρηγόρη Αποστόλου. Η διπλή πιστοποίησή του από τον Greek Taste Beyond Borders® GTBB (άδεια σήματος πιστοποίησης από το ελληνικό κράτος) σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και το έναυσμα για μεγαλύτερες ακόμα προσδοκίες και επιτυχίες!
Οι πιστοποιήσεις που έλαβε ήταν οι εξής: «Chef Greg» Gregory Apostolou – GOLD MEDAL OF HONOR 2025 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” (Golden Kouros Emblem – Με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο) by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB με εξειδίκευση στο private dining services και στο consulting στην ασιατική κουζίνα σαν sushi expert. Επιπλέον, βραβεύτηκε η εταιρία του “Gregory Apostolou Consulting” με το GOLDEN PLATE™ Award of Quality & Taste 2025 των Estiatoria.gr Golden Awards® σαν Best Consulting Company of the Year with Expertise in Sushi.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟ SUSHI…
Ο Γρηγόρης Αποστόλου αφού πέρασε από τα καλύτερα εστιατόρια ιαπωνικής κουζίνας στην Ελλάδα, εντρύφησε δίπλα σε masters του είδους, ταξίδεψε στον κόσμο και ξεκίνησε με σταθερά βήματα να κατανοεί την φιλοσοφία του sushi, μια αδιάλειπτη προσπάθεια στη γνώση που δεν σταματάει ποτέ… Η θέρμη που υπέδειξε τον έφεραν στο Zuma της Μυκόνου, τον πρώτο σημαντικό σταθμό της καριέρας του! Εκεί έμαθε τις βασικές τεχνικές πάνω στο φιλετάρισμα ψαριών, τα rolls, nigiri και sashimi. Στο Zuma της Μυκόνου γνώρισε τον Γιώργο Κατριβέση (βασικό μέλος της μετέπειτα ομάδας του Chef Greg), με τον οποίο εν συνεχεία βρέθηκαν στο Zuma του Dubai, η σχέση των δύο chef κατέληξε σε αδελφική με αμοιβαίο σεβασμό.
Στο Zuma του Dubai συνεργάστηκε με πολλούς Ιάπωνες και άρχισε να μαθαίνει το sushi από την ρίζα του. Στη συνέχεια καλέστηκε στην Αυστρία στο Zuma Kitzbuhel για να συνδράμει στις υψηλές απαιτήσεις του ομίλου, με επόμενο σταθμό το Bungalow 7 στα Αστέρια Γλυφάδας.
Όπως μας αναφέρει ο ίδιος ο Chef Greg, “Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα στο Dubai είναι, ότι μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να κάνεις πολύ ποιοτική δουλειά, μιας και όλη μας η προετοιμασία ήταν πάντα για την υπάρχουσα μέρα, η οποία εξυπηρετούσε 800 με 1000 κουβέρ κατά μέσο όρο. Τα ψάρια μας τα διαχειριζόμασταν από το μηδέν. Τα υλικά μας ήταν πάντα σε άριστη κατάσταση. Η ομάδα μας ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τον όγκο της δουλειάς και η δουλειά έβγαινε άψογα. Το πιο σημαντικό μήνυμα που πήρα από εκεί είναι, ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα αν έχεις ομάδα με πάθος για αυτό που κάνει.”
Στην ερώτηση του Estiatoria gr:Ποια ήταν η αφορμή για να ενασχοληθείτε με την ιαπωνική κουζίνα; Απάντησε ο Γρηγόρης Αποστόλου:
Με μάγεψε η λεπτομέρεια, η απλότητα, η ηρεμία, η οργάνωση και ο ψυχαναγκασμός γιατί όλα αυτά τα στοιχεία με χαρακτηρίζουν και ως άνθρωπο στην καθημερινή μου ζωή. Έτσι όπως κάθε ερωτευμένος άνθρωπος με το ταίρι του, χάνει την αίσθηση του χρόνου, έτσι νιώθω και εγώ όταν κάνω sushi.
Η ΕΤΑΙΡΙΑ CONSULTING – Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
Ο «Chef Greg» Γρηγόρης Αποστόλου έχει σήμερα την δική του εταιρία consulting, διαχειρίζεται πολλά επιτυχημένα project κυρίως πάνω στην ιαπωνική κουζίνα και το sushi και έχει εργαστεί δίπλα σε μεγάλα παγκόσμια ονόματα της υψηλής γαστρονομίας όπως, ο chef Sumon Miah, η chef Chiara Lorenzon, ο chef Edison Zhang, chef Noriaki, chef Kai-Sun Wong, chef Mark Kisada, chef Πάρης Ανδρέου και ο Γιώργος Κατριβέσης.
Επιγραμματικά τελευταία project: Tatoi Club και το Ikizen Sushi Bar στη Σύρο
Η ομάδα του: Νέστορας Αυτσίδης, Γιώργος Κατριβέσης, Παύλος Ζερβός, Δάφνη Ντάρλα, Ορφέας Μπάτσιος, Αναστάσιος Κόντης.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ CHEF ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: https://grigorisapostolou.gr