Η “GEITONIA” βραβεύεται στα Μάλια της Κρήτης για την αυθεντική της κουζίνα, με το “ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ®  AUTHENTIC GREEK CUISINE AWARDS 2022” By Estiatoria.gr

Βρισκόμαστε στα Μάλια της Κρήτης στον νομό Ηρακλείου, εκεί που η γαστρονομία τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ιδιαίτερο χαρακτήρα! Δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, είναι δεδομένο… ό,τι είναι Κρητικό έχει αξία και συντηρεί την μακρά παράδοση, ενός τόπου που η μαγειρική έχει προαιώνια ιστορία.

Η ονομασία του ‘Geitonia’ αντιπροσωπεύει το νόημα που φέρει η λέξη. Μπαίνοντας στο χώρο αισθάνεσαι σαν να περπατάς στα σοκάκια μιας παλιάς γειτονιάς. Τα χρωματιστά τραπεζοκαθίσματα, τα παλιά παντζούρια οι βαμμένοι τενεκέδες φέτας με κάθε λογής πολύχρωμα λουλούδια μέσα ξυπνούν όμορφες μνήμες από τις παλιές εποχές και ζωντανεύουν τις συνήθειες των ανθρώπων μιας άλλης εποχής. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο. Κατά τους χειμερινούς μήνες η ζεστασιά του τζακιού σας κρατά γλυκιά συντροφιά και η μυρωδιά της χωριάτικης ψημένης πατάτας και του λαχταριστού κάστανου ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις.

Το μέρος αυτό φέρει βαθιά παράδοση…

Η ‘geitonia’ σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τόσο με την ευγενική φιλοξενία από το προσωπικό όσο και με τις γευστικές επιλογές.

Στο εστιατόριό μας παντρεύουμε το παλιό με το νέο. Ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς, παρασκευασμένες απ’ ευθείας από τον ξυλόφουρνο και τις παραστιές, καθώς και τις σύγχρονες γευστικές προσεγγίσεις του 21ου αιώνα. Τα εδέσματα της γνήσιας κρητικής κουζίνας δε θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού μας.

Οι επισκέπτες μας μπορούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης πίνοντας το ελληνικό καφεδάκι τους κάτω από τη χαρουπιά το απόγευμα ή να απολαύσουν το κρασάκι της επιλογής τους με γνήσιους, γευστικούς, κρητικούς μεζέδες. Παράλληλα, με  μια μικρή περιήγηση στο λαογραφικό μουσείο μας θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ένα νοερό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στον περασμένο αιώνα.

“ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ®  AUTHENTIC GREEK CUISINE AWARDS 2022” ΓΙΑ ΤΟ “GEITONIA” από τον Παγκόσμιο οργανισμό του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ GEITONIA MALIA ΕΔΩ