Το Estiatoria.gr βρέθηκε στο οικολογικό χωριό Μηλιές στα ορεινά της Κισσάμου, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά από τα Χανιά. Η Μηλιά πλέον έχει κερδίσει επάξια τη φήμη του πιο σπάνιου χωριού της Ελλάδας και τώρα επιβραβεύεται και από το Lonely Planet ως ένα από τα 50 μαγικά μέρη της Ευρώπης που κάποιος πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε. Πρόκειται για έναν οικισμό που αναβιώθηκε σύμφωνα με τα οικιστικά πρότυπα του 15ου αιώνα! Επομένως, η τεχνολογία περιορίζεται μόνο στην επικοινωνία του internet με όλα τα υπόλοιπα να παραμένουν όπως άλλοτε, με μηδαμινή παρεμβολή στο περιβάλλον…
- Το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε! Το Milia restaurant πρωτοπορεί σε μια εποχή που οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από νέες αξίες, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και η αειφορία με την δεύτερη έννοια να υπόσχεται να προσφέρει όλα τα καλά της ελληνικής γης και στις επόμενες γενιές. Έτσι το Milia restaurant προσφέρει μια σύγχρονη κουζίνα ποικίλων απόψεων με την σύγχρονη ματιά του Chef Βασίλη Μακράκη, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του και την επιτυχημένη επαγγελματική του καριέρα, στην διατήρηση της παράδοσης και την ενίσχυση των τοπικών κρητικών προϊόντων μέσα σε ένα μενού με υψηλές αξίες. Οι local συνταγές είναι εκεί και τα φρέσκα υλικά στα χέρια του βραβευμένου chef μετατρέπονται σε gourmet δημιουργίες, οι οποίες κουβαλάνε όλη την ομορφιά και την αυθεντικότητα της Κρήτης! Σήμερα θεωρείται ένας γαστρονομικός προορισμός και ένα βραβευμένο σημείο συνάντησης υψηλής γαστρονομίας και ευφυών γευστικών συνδυασμών με «κεκτημένα» που έρχονται να μεταφέρουν το υγιές παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.
- Chef Βασίλης Μακράκης. Αποτελεί μέλος του παγκόσμιου οργανισμού GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB που διενεργεί επίσημα με σκοπό την διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων στον παγκόσμιο χάρτη. Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1994. Από μικρή ηλικία βρισκόταν στον οικογενειακό εστιατόριο απ’ όπου ξεκίνησαν τα πρώτα του ερεθίσματα με την μαγειρική. Σπούδασε μαγειρική αλλά και ζαχαροπλαστική αρτοποιία, ακολούθησε πολυάριθμα masterclass, εργάστηκε σε κορυφαία εστιατόρια της χώρας και σαν οινολόγος θέτει τα θεμέλια του για ένα λαμπρό μέλλον. Έτσι, έχοντας πάρει στις αποσκευές του αρκετές γνώσεις από καταξιωμένους ανθρώπους επέστρεψε στον τόπο του απ’ όπου είχε τα πρώτα του ερεθίσματα στην γαστρονομία. Ο ρόλος του κρίνεται ως σημαντικός και παραδειγματικός τόσο για τον οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB όσο και για τον ελληνικό πολιτισμό ως αναβιωτής και διατηρητής του ελληνικού τρόπου ζωής και της τοπικής κληρονομιάς.

Chef Βασίλης Μακράκης “Χρυσό Μετάλλιο Αξίας” Gold Medal of Honor 2023 του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB
ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ: